Συνταγές: Δύο δροσιστικές σούπες για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες

Συνταγές: Δύο δροσιστικές σούπες για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες

Ανακαλύψτε δύο δροσιστικές σούπες που ταιριάζουν ιδανικά στις καλοκαιρινές σας ημέρες. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, η σκέψη μας για φαγητό μπορεί να μην περιλαμβάνει τις σούπες, ωστόσο αυτές οι δύο συνταγές αποδεικνύουν ότι οι σούπες μπορούν να είναι εξαιρετικές για τις ζεστές ημέρες. Η σούπα γκασπάτσο είναι ένα δροσιστικό πιάτο που φέρνει την γεύση του καλοκαιριού στο πιάτο σας. Από την άλλη πλευρά, η καλοκαιρινή σπαραγγόσουπα μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και κρύα, προσφέροντας μια αναζωογονητική επιλογή για τον καύσωνα.

### Σούπα γκασπάτσο

#### Υλικά

– 1 κιλό ντομάτες

– 2 αγγούρια

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 1 κρεμμύδι

– 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι

– 2 αβοκάντο

– 1 στικ σέλερι

– 1 ματσάκι βασιλικός

– 1/2 ματσάκι δυόσμος

– 120 ml ελαιόλαδο

– 30 ml μηλόξυδο

– 2 φέτες ψωμί

– Αλάτι

– Πιπέρι

#### Διαδικασία

Στο δοχείο του μούλτι βάζουμε τα κομμάτια ντομάτας, το αγγούρι, το αβοκάντο, τον βασιλικό, λίγο τσίλι, το ξύδι και λίγο πράσινη πιπεριά. Αφήνουμε τα υλικά στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να αναδείξουν τα αρώματά τους. Στη συνέχεια, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρυθμίζουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ξύδι. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, γαρνίροντας με κρουτόν, βασιλικό ή δυόσμο.

### Καλοκαιρινή σπαραγγόσουπα

#### Υλικά

– 600 γρ. σπαράγγια

– 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα

– 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– 1 πράσο ψιλοκομμένο

– 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

– 50 γρ. αλεύρι περίπου

– 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών

– 80 γρ. λευκό κρασί

– 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

– 2 κουταλιές φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

– 3 κουταλιές ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

#### Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβοντας περίπου 2 εκ. από τη βάση τους και ξεφλουδίζοντας το υπόλοιπο. Κόβουμε 12 κορυφές από τα σπαράγγια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στους 200° C για 6-8 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα σπαράγγια, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί, τον ζωμό. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 30 λεπτά και μετά την πολτοποιούμε. Στο τέλος, σερβίρουμε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο και τις ψητές κορυφές από τα σπαράγγια από πάνω.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play