Ανακαλύψτε τη μοναδική συνταγή για μπέργκερ γαλοπούλας με φέτα, γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Η συνταγή του μπέργκερ, ενός από τα πιο αγαπημένα street food στον κόσμο, αποκτά μια ελληνική διάσταση με τη χρήση φέτας. Είναι το παραδοσιακό street food των ΗΠΑ και έχει κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Αυτή η παραλλαγή του μπέργκερ γαλοπούλας προσφέρει μια θρεπτική επιλογή, γεμάτη γεύση και πλούσια σε πρωτεΐνη, καθιστώντας την ιδανική για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η φέτα προσθέτει μια μοναδική γεύση που κάνει τη διαφορά, και αξίζει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.
Υλικά:
– 450 γρ. άπαχος κιμάς γαλοπούλας
– 1 φλ. φρέσκο baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
– ¼ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
– 3 κουταλιές της σούπας ασπράδι αυγού (ή 1 ολόκληρο αυγό)
– 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο)
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– ½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
– ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Αρχικά, ζέστανε τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και άλειψε ελαφρά τις πλάκες με λίγο λάδι για να αποφύγεις την κόλληση των μπιφτεκιών. Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τον κιμά γαλοπούλας, το ψιλοκομμένο σπανάκι, τη φέτα, τα ασπράδια αυγού (ή το αυγό), τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα. Με τα χέρια σου, σχημάτισε 4-5 μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Απόλαυσε τα μπιφτέκια σε ψωμάκι, τυλιγμένα με φύλλα μαρουλιού ή επάνω σε σαλάτα, συνοδευμένα με τα αγαπημένα σου συνοδευτικά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
