Ανακαλύψτε τη συνταγή για νόστιμες μπρουσκέτες με μανιτάρια, εύκολες και γρήγορες για κάθε περίσταση. Μπρουσκέτα, το γνωστό ορεκτικό της ιταλικής κουζίνας, προέρχεται από τις κεντρικές και νότιες περιοχές της Ιταλίας, με έντονη παρουσία στην κουζίνα του Αμπρούτσο. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει μπρουσκέτες με μανιτάρια, ένα πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις με την εξαιρετική του γεύση.
Τα υλικά περιλαμβάνουν:
– 4 φέτες καλής ποιότητας ψωμί (χωριάτικο ή προζυμένιο)
– 300 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο) κομμένα σε λεπτές φέτες
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το ψωμί
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, συν 1 ολόκληρη για το ψωμί
– 100 γρ. γραβιέρα κομμένη σε φλούδες
– 1-2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή ολόκληρα φυλλαράκια
– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η διαδικασία είναι απλή: Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού σε τοστιέρα ή φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε το ψωμί με ελαιόλαδο και τρίβουμε με σκόρδο για επιπλέον άρωμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα οποία μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε φρέσκια ρίγανη.
Απλώνουμε τα μανιτάρια στις φέτες ψωμιού, προσθέτουμε τη γραβιέρα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες όσο είναι ζεστές, και αν επιθυμούμε, μπορούμε να τις ψήσουμε στο γκριλ για 3-5 λεπτά για να λιώσει το τυρί από πάνω.
Πηγή περιεχομένου: in.gr