Ανακαλύψτε μια παραδοσιακή συνταγή για χοιρινό με πρασοσέλινο, ιδανική για χειμερινές γεύσεις. Με την πτώση της θερμοκρασίας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επέλεξε να μας ταξιδέψει σε πιο ζεστές και χειμερινές γεύσεις, παρουσιάζοντας μια συνταγή που ξυπνά αναμνήσεις από το χωριό. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, ο γνωστός σεφ μας παρουσίασε μια εύκολη συνταγή για χοιρινό με πρασοσέλινο. Αυτό το πιάτο απαιτεί λίγη υπομονή για την προετοιμασία του, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά νόστιμο.
Τα υλικά:
– 1 κιλό χοιρινή σπάλα
– 1 σελινόριζα
– 500 γρ σέλινο
– 3 πράσα
– 4 φρέσκα κρεμμύδια
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 150 ml λευκό κρασί
– 500 ml ζωμό κοτόπουλου
– 80 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Το μυστικό: Το λεμόνι προστίθεται πάντα στο τέλος, διότι αν μπεί στην αρχή, σκληραίνει το κρέας.
Η διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινής σπάλας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι, ανακατεύοντας καλά. Καθώς θωρακίζουμε το κρέας, ρίχνουμε το πράσο και όταν αποκτήσουν κρούστα, προσθέτουμε τη σελινόριζα και σβήνουμε με κρασί. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε τα υλικά, προσθέτοντας λίγο ζωμό κοτόπουλου ώστε να καλύψει το φαγητό. Όταν το φαγητό έχει βράσει και η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτουμε λεμόνι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και η συνταγή είναι έτοιμη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr