Ανακαλύψτε τη συνταγή για χοιρινό με πορτοκάλι που θα σας μαγέψει με τη γεύση και την υφή του. Η μαγειρική μπορεί να είναι μια γρήγορη διαδικασία, αλλά υπάρχουν και συνταγές που απαιτούν περισσότερο χρόνο και υπομονή. Η συνταγή για το χοιρινό με πορτοκάλι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκλεπτυσμένο και νόστιμο. Το χοιρινό που θα ετοιμάσουμε στην κατσαρόλα είναι λίγο πιο απαιτητικό και χρειάζεται περίπου μία ώρα, αλλά το κρέας λιώνει στο στόμα.
Υλικά:
– 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε 3-4 κομμάτια
– 80 ml ελαιόλαδο
– 10-12 σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες
– 250 ml ροζέ κρασί
– 250 ml χυμός πορτοκαλιού
– 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 κ.γ. ξερό)
– Αλάτι
Μυστικό:
Επιλέγουμε κρέας χωρίς κόκαλο, κατάλληλο για κατσαρόλα, ώστε να γίνει μαλακό το ψητό μας.
Διαδικασία:
Ξεκινάμε πλένοντας καλά το κρέας και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος. Όταν ξεκολλούν εύκολα από τον πάτο της κατσαρόλας, τα γυρίζουμε με ένα κουτάλι για να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα σκόρδα, το θυμάρι και το αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει έντονα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μικρότερες μερίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με μια μελωμένη σάλτσα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr