Ανακαλύψτε τη συνταγή για χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί και μυρωδικά, ιδανική για το καλοκαίρι. Η καλοκαιρινή ανάμνηση των παιδικών μας διακοπών στο χωριό μας μεταφέρει σε μια εποχή όπου οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας προσέφεραν γευστικές παραδοσιακές λιχουδιές. Αυτή η συνταγή για χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και άνηθο συνδυάζει γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Η διαδικασία προετοιμασίας μπορεί να φαίνεται απαιτητική, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει κάθε κόπο.
Για την παρασκευή του κουρκουτιού θα χρειαστούμε 700 γρ. αλεύρι, 900 ml νερού, 100 ml ελαιόλαδο και αλάτι. Για τη γέμιση, τα υλικά περιλαμβάνουν 4 φρέσκα κρεμμύδια, 1 κιλό άγρια χόρτα, 1 μάτσο μυρώνια, 1 μάτσο άνηθο, 250 γρ. κατσικίσιο τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αρχικά, ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι και τα χόρτα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200° C, λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό κουρκούτι. Ακολουθεί η γέμιση και το υπόλοιπο κουρκούτι, με ψήσιμο στον φούρνο για 45-60 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr