Ανακαλύψτε τη θρεπτική συνταγή για χούμους παντζάρι, μια υγιεινή επιλογή που εντυπωσιάζει με τη γεύση της. Το χούμους είναι ένα δημοφιλές ντιπ ή άλειμμα που έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και παραδοσιακά συνοδεύει το ψωμί ή την αραβική πίτα ως ορεκτικό. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει βασικά υλικά όπως ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο, σερβιρισμένα με ελαιόλαδο και ρίγανη σε βαθύ πιάτο. Ωστόσο, οι παραλλαγές του έχουν γίνει αρκετές μέσα στον χρόνο. Η συνταγή που θα παρουσιάσουμε, χούμους παντζάρι, είναι μια εντυπωσιακή, υγιεινή και θρεπτική επιλογή που ταιριάζει τέλεια με πολλά φαγητά.
### Υλικά
– 300 γρ. παντζάρια, βρασμένα
– 250 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
– 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
– Χυμός ενός λεμονιού
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 2 κουταλιές ταχίνι
– 1 κουταλάκι κύμινο
– 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
– Σουσάμι και μαυροκούκι για πασπάλισμα
– Φρέσκο θυμάρι για άρωμα
– Αλάτι
– Πιπέρι
### Διαδικασία
Βάζετε στο μπλέντερ τα βρασμένα παντζάρια, τα βρασμένα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, και τα πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέστε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια και προσαρμόστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Τέλος, πασπαλίζετε με θυμάρι, σουσάμι και μαυροκούκι πριν το σερβίρετε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr