Συνταγή φαλάφελ με παντζάρια και σάλτσα ταχινιού

Συνταγή φαλάφελ με παντζάρια και σάλτσα ταχινιού

Δοκιμάστε τη συνταγή για φαλάφελ με παντζάρια και σάλτσα ταχινιού, ιδανική για κάθε γεύμα. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια πότε τα φαλάφελ έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Αν όμως επιθυμείτε να αποφύγετε τις ουρές στα φαλαφελάδικα του κέντρου, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προσφέρει μια απλή και γευστική συνταγή για να τα ετοιμάσουμε μόνοι μας στο σπίτι. Η συνταγή είναι εύκολη, σχετικά γρήγορη και απολύτως νόστιμη, ιδανική για ένα μεσημεριανό διάλειμμα στο γραφείο.

Ο Σκαρμούτσος παρουσίασε τη συνταγή του στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Η προετοιμασία των φαλάφελ από παντζάρια συνοδεύεται από μια δροσιστική σάλτσα ταχινιού. Τα υλικά περιλαμβάνουν ρεβύθια, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, κόλιανδρο και βεβαίως, παντζάρια, προσφέροντας μια ξεχωριστή γεύση.

Για τα φαλάφελ θα χρειαστούμε:

– 300 γρ. προβρασμένα ρεβύθια

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 1/2 ματσάκι μαϊντανός

– 1/2 ματσάκι κόλιανδρος

– 10 φύλλα δυόσμου

– 150 γρ. παντζάρια (προβρασμένα)

– 1 κ.σ. κύμινο

– 3 κ.σ. αλεύρι

– 2 κ.σ. ταχίνι

– 30 ml ελαιόλαδο

– Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:

– 150 γρ. ταχίνι

– 200 γρ. γιαούρτι

– 5 φύλλα δυόσμου

– 5 φύλλα κόλιανδρου

– 3 κ.σ. ελαιόλαδο

– Αλάτι και πιπέρι

Η διαδικασία ξεκινά με το να ρίξουμε τα ρεβύθια, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, λίγο ταχίνι, τον μαϊντανό, φρέσκο κόλιανδρο και παντζάρι σε ένα μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε λίγο μπέικιν πάουντερ, φρέσκο κρεμμύδι και λάδι, χτυπώντας τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού σχηματίσουμε τα φαλάφελ, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Όσο τα φαλάφελ τηγανίζονται, ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας τα υλικά της σε ένα μπολ.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play