Ανακαλύψτε τη συνταγή για φιλέτο μπακαλιάρου με σπαράγγια και βασιλικό, ιδανική για υγιεινά γεύματα. Η αναζήτηση μιας νόστιμης και θρεπτικής συνταγής μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά όταν το ψάρι δεν είναι η πρώτη επιλογή πολλών. Από τότε που ήμασταν παιδιά, το ψάρι συχνά γινόταν αντικείμενο μικρών αντιπαραθέσεων στο οικογενειακό τραπέζι. Η παρακάτω συνταγή, ωστόσο, καταρρίπτει αυτή τη δυσκολία με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και υγιεινό τρόπο: φιλέτο μπακαλιάρου με σπαράγγια και βασιλικό. Αυτή η εύκολη και θρεπτική συνταγή, που αναδεικνύει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας, θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Τα υλικά:
– 2 φιλέτα φρέσκα ή κατεψυγμένα (ξεπαγωμένα) μπακαλιάρου, χωρίς κόκαλα και δέρμα
– 300 γρ. σπαράγγια
– 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
– 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
– 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
– Φρέσκος βασιλικός ή λίγη ρίγανη ή θυμάρι για πιο μεσογειακή γεύση
– Αλάτι
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η διαδικασία:
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, σπάζοντας τις σκληρές άκρες τους, οι οποίες σπάνε φυσικά στο σωστό σημείο. Αν είναι χοντρά, τα ξεφλουδίζουμε ελαφρώς στο κάτω μέρος με αποφλοιωτή. Απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα σπαράγγια και τα ντοματίνια, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Ακουμπάμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πάνω στα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε καλά το ψάρι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο από πάνω. Τοποθετούμε 1-2 φέτες λεμονιού πάνω σε κάθε φιλέτο και, αν επιθυμούμε, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο μπακαλιάρος και να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε φρέσκο βασιλικό, μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό.
Πηγή περιεχομένου: in.gr