Ανακαλύψτε τη συνταγή για γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά, ιδανική για καλοκαιρινές απολαύσεις. Οι περισσότεροι, όταν ακούν για γλυκόξινη σάλτσα, συνδέουν τη σκέψη τους με τα έτοιμα βαζάκια που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, αυτό αποτελεί ένα κοινό λάθος, καθώς η παρασκευή της μπορεί να είναι απλή και ευχάριστη. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, γνωστός σεφ, μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αυτή τη σάλτσα μόνοι μας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία στην κουζίνα μας. Σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρουσίασε μια εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή: γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά. Αυτή η συνταγή δεν απαιτεί πολύ χρόνο και είναι ιδανική για τις μεσημεριανές απολαύσεις μετά την παραλία.
Τα υλικά:
– 500 γρ. γαρίδες
– 60 ml ελαιόλαδο
– 1 κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 4 φρέσκα κρεμμύδια
– 1 πράσινη πιπεριά
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 1 κίτρινη πιπεριά
– 2 κ.σ. σουσάμι λευκό
– 1 κ.γ. τζίντζερ
– 1 κ.γ. ξύσμα από 1 λεμόνι
– 100 γρ. μέλι
– 60 γρ. μηλόξυδο
– 100 ml χυμός ανανά
– 50 ml σόγια
– 100 γρ. χυμός ντομάτας
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το σουσάμι για να το καβουρδίσουμε. Προσοχή, καθώς αν καεί, μπορεί να προσφέρει δυσάρεστη γεύση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κάρι και ξύσμα λεμονιού για να ενισχύσουμε τα αρώματα, ακολουθούμενα από το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και λίγο μέλι. Ρίχνουμε μηλόξυδο για την οξύτητα, χυμό ανανά, ντομάτα και σόγια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σε λίγα λεπτά το πιάτο είναι έτοιμο. Φυσικά, οι γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα και λαχανικά μπορούν να συνοδευτούν με ρύζι ή οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό επιθυμούμε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr