Ανακαλύψτε μια νόστιμη συνταγή για γαύρο πλακί με λαχανικά και ελιές, ιδανική για κάθε εποχή. Το καλοκαίρι μπορεί να έχει περάσει, αλλά η επιθυμία για δροσερές γεύσεις παραμένει ζωντανή, όπως αποδεικνύει και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Για τον λόγο αυτό, ο διάσημος chef αποφάσισε να μας παρουσιάσει μια συνταγή πλούσια σε γεύσεις και αλμύρα. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, με τη Φαίη Σκορδά, παρουσίασε μια εύκολη συνταγή για γαύρο πλακί με λαχανικά, κάπαρη και ελιές. Αυτή η συνταγή μπορεί να παρασκευαστεί τόσο στο τηγάνι όσο και στον φούρνο, ωστόσο ο Δημήτρης προτίμησε το τηγάνι, ακολουθώντας την παραδοσιακή ισπανική μέθοδο.
Τα υλικά
– 1 κιλό γαύρος
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 4 ντομάτες
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 50 ml λευκό κρασί
– 1/2 ματσάκι άνηθος
– 2 δαφνόφυλλα
– 10 πράσινες ελιές
– 2 κ.σ. κάπαρη
– 80 ml ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι και χωρίς καθόλου λάδι, απλώνουμε τον γαύρο σε σχήμα βεντάλιας για να αποκτήσει κρούστα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι, φρέσκο και λευκό κρεμμύδι, σκόρδο, ένα μείγμα μαϊντανού και άνηθου, κάπαρη, ρίγανη, ελιές και δάφνη, καπακώνοντας την κατσαρόλα. Αφήνουμε για περίπου ένα λεπτό, ώστε να ολοκληρωθεί η κρούστα στον γαύρο, και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα. Καπακώνουμε ξανά και, σε λιγότερο από δέκα λεπτά, η συνταγή είναι έτοιμη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr