Ανακαλύψτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό ζελέ με φρούτα που θα σας δροσίσει το καλοκαίρι. Με την αύξηση της θερμοκρασίας να γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, η επιθυμία για κάτι δροσερό είναι επιτακτική. Σε αυτή τη συγκυρία, η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή MEGA Buongiorno, αποδεικνύεται ιδανική. Το σπιτικό ζελέ με φρούτα είναι μια συνταγή που φέρνει στο μυαλό καλοκαιρινές αναμνήσεις και χαρές της παιδικής ηλικίας. Αυτή η πανεύκολη συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα και προσφέρει τη δροσιά που όλοι αναζητούμε αυτούς τους μήνες.
Τα υλικά περιλαμβάνουν:
– 500 γρ. φράουλες
– 100 γρ. μύρτιλα
– 100 γρ. βατόμουρα
– 3 ροδάκινα
– 3 βερίκοκα
– 6 φύλλα ζελατίνη
– 200 γρ. μέλι
– 300 ml νερό
– χυμός από 1 λεμόνι
Το μυστικό για την επιτυχία της συνταγής είναι να μαλακώσουμε πρώτα τις ζελατίνες σε λίγο νερό πριν τις προσθέσουμε στην κατσαρόλα.
Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή: Σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού για την οξύτητα. Όταν τα φρούτα αρχίσουν να λιώνουν, προσθέτουμε μέλι και νερό, ενώ οι ζελατίνες μαλακώνουν σε νερό. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2 με 3 λεπτά, και αφού ολοκληρωθεί, το τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Την επόμενη ημέρα, το ζελέ είναι έτοιμο για απόλαυση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr