Συνταγή για ισπανική ομελέτα: Μια γευστική εμπειρία από την Ιβηρική

Συνταγή για ισπανική ομελέτα: Μια γευστική εμπειρία από την Ιβηρική

Ανακαλύψτε τη συνταγή για την ισπανική ομελέτα, ένα γευστικό πιάτο που θα σας ταξιδέψει στην Ιβηρική χερσόνησο. Η ισπανική ομελέτα, γνωστή και ως «το αγαπημένο σνακ των Ισπανών στα τάπας μπαρ», είναι μια εύκολη και γευστική συνταγή που θα σας μεταφέρει στην Ιβηρική χερσόνησο. Συνδυάζει πατάτες, κρεμμύδια και αυγά, προσφέροντας μια μοναδική γεύση που απολαμβάνεται κυρίως κατά τις 12 με 1 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από μπύρες.

Για την παρασκευή της ομελέτας θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

– 275 γρ. πατάτες baby

– 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 1 κρεμμύδι (περίπου 110 γρ.), κομμένο σε λεπτές φέτες

– 5 μεγάλα αυγά

– Αλάτι

– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Η διαδικασία είναι απλή: Ξεφλουδίστε τις πατάτες όσο το δυνατόν πιο λεπτά με έναν αποφλοιωτή και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Είναι σημαντικό να δουλέψετε γρήγορα, ώστε να μην μαυρίσουν. Στεγνώστε τις φέτες τρίβοντας τις με ένα καθαρό πανί. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μόλις κάψει. Καλύψτε τα με λάδι, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα ενδιάμεσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά, προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο. Μετά, ρίξτε τα κρεμμύδια και τις πατάτες μέσα στα αυγά και ανακατέψτε καλά. Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίξτε το μείγμα των αυγών και των πατατών. Μειώστε ξανά τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήστε την ομελέτα να ψηθεί αργά για 20-25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Όταν σχεδόν δεν υπάρχει υγρό αυγό στην επιφάνεια, αναποδογυρίστε την προσεκτικά με τη βοήθεια ενός καπακιού ή πιάτου. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά και αφήστε την να σταθεροποιηθεί για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, κομμένη σε φέτες, μαζί με σαλάτα αν επιθυμείτε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play