Συνταγή για παέγια λαχανικών: Ένα πιάτο γεμάτο γεύση

Συνταγή για παέγια λαχανικών: Ένα πιάτο γεμάτο γεύση

Ανακαλύψτε τη συνταγή για παέγια λαχανικών, ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύσεις από την Ισπανία. Αν επιθυμείτε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Η παέγια λαχανικών είναι ένα πιάτο γεμάτο χρώμα, γεύσεις και το άρωμα της Ισπανίας.

Τα υλικά

– 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

– 2 πράσα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες περίπου 1 εκ.

– 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

– 150 γρ ρύζι για παέγια

– 1 κ.γ. καυτερή καπνιστή πάπρικα

– περίπου 1/2 κ.γ. κρόκος

– 2 φύλλα δάφνης

– 75 ml λευκό κρασί

– 600 ml ζεστό ζωμό λαχανικών (από 1 κύβο)

– 160 γρ αγκινάρες ψητές (από βάζο, στραγγισμένες)

– 175 γρ κόκκινες πιπεριές ψητές (από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες)

– 50 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι (κατά προτίμηση Καλαμών)

Για το σερβίρισμα

– Ψιλοκομμένος μαϊντανός

– Φέτες λεμονιού

Η διαδικασία

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει ελαφρύ χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέστε τα πράσα και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ρίξτε την καπνιστή πάπρικα, τον κρόκο και τα φύλλα δάφνης. Ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα και προσθέστε το λευκό κρασί, αφήνοντας το μείγμα να πάρει βράση.

Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, ανακατέψτε καλά και αφήστε το ρύζι να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εάν το ρύζι στεγνώνει, προσθέστε λίγο νερό. Στη συνέχεια, προσθέστε τις αγκινάρες, τις πιπεριές και τις ελιές, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήστε να μαγειρευτεί χωρίς ανακάτεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του υγρού. Αν το ρύζι δεν είναι αρκετά τρυφερό, σκεπάστε το σκεύος με καπάκι και αφήστε το για ακόμη 5 λεπτά.

Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

*Πηγή: Vita*

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play