Ανακαλύψτε τη συνταγή για ριγκατόνι με κολοκυθάκι, προσούτο και βασιλικό, ιδανική για ζεστές μέρες. Όταν αναφερόμαστε σε ζυμαρικά, το μυαλό μας φυσικά πηγαίνει αμέσως στα κλασικά σπαγγέτι, τα οποία είναι αγαπημένα από την παιδική μας ηλικία. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ανάμεσά τους, τα ριγκατόνι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τη δημιουργία νόστιμων πιάτων. Μια συνταγή για ριγκατόνι με κολοκυθάκι, προσούτο και βασιλικό αποτελεί μια υγιεινή και ελαφριά πρόταση για τις ζεστές ημέρες του Σεπτεμβρίου, παρέχοντας μια ευχάριστη παράταση στην αίσθηση του καλοκαιριού.
Υλικά:
– 250 γρ. ριγκατόνι ή πένες
– 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες ή λωρίδες
– 4 φέτες προσούτο χοντροκομμένες
– 3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα δύο (προαιρετικά)
– 2-3 κ.σ. παρμεζάνα (ή πεκορίνο) τριμμένη
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Διαδικασία:
Βράζουμε τα ριγκατόνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε λίγο από το νερό τους και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο ώστε να απελευθερώσει το άρωμά του, φροντίζοντας να το αφαιρέσουμε προτού καεί. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για γεύση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χοντροκομμένο προσούτο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά, έτσι ώστε να γίνει τραγανό αλλά να μην στεγνώσει. Ανακατεύουμε τα ριγκατόνι με τα υλικά στο τηγάνι και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Τελευταία, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού.
*Πηγή: Vita*
Πηγή περιεχομένου: in.gr