Συνταγή για σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Συνταγή για σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα, ιδανική για πρωινό ή μεσημεριανό σνακ. Τα Σαββατοκύριακα ή κατά τη διάρκεια των διακοπών, η σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο αγαπημένα μας σνακ για πρωινό, συνοδευόμενη από καφέ. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια απλή και γρήγορη συνταγή στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα να την ετοιμάσουν στην κουζίνα τους.

Με λίγα υλικά και εύκολες διαδικασίες, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο σνακ που μπορεί να κλέψει την παράσταση και στα μεσημεριανά τραπέζια.

Τα υλικά:

– 1 πακέτο φύλλο κρούστας

– 250 γρ. γκούντα

– 250 γρ. κασέρι

– 250 γρ. ζαμπόν

– 150 γρ. γιαούρτι

– 150 γρ. γάλα

– 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

– 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 50 ml ελαιόλαδο

– 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο

– 4 αυγά

– αλάτι

– 2 κ.σ. σουσάμι

Η διαδικασία:

Ξεκινάμε κόβοντας το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και απλώνοντάς το μισό στη βάση ενός ταψιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά, διασφαλίζοντας ότι καλύπτουν ομοιόμορφα την επιφάνεια. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γιαούρτι, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το ρίχνουμε πάνω από τα υλικά στο ταψί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο κρούστας, πασπαλίζοντας με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play