Ανακαλύψτε τη συνταγή για στραπατσάδα με καπνιστό σολομό, ιδανική για ένα γευστικό καλοκαιρινό πρωινό. Το πρωινό θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις διακοπές, όταν οι ώρες που περνάμε έξω από το σπίτι μπορεί να είναι πολλές. Η παρακάτω συνταγή προσφέρει μια νόστιμη και χορταστική επιλογή για να μας κρατήσει σε εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η στραπατσάδα με καπνιστό σολομό, ντοματίνια και κάρδαμο είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή, που αποτελεί τον ορισμό του καλοκαιρινού πρωινού.
Τα υλικά
– 8 μέτρια ντοματίνια σε τσαμπί, κομμένα στη μέση
– Λάδι
– 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
– 35g καπνιστός σολομός, χοντροκομμένος
– 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
– 25g φρέσκο κάρδαμο, για το σερβίρισμα
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Η διαδικασία
Πασπαλίστε τις ντομάτες με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψεκάστε με λίγο λάδι και προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με λίγο πιπέρι, προσθέστε τον καπνιστό σολομό και το σχοινόπρασο, και ρίξτε το μείγμα σε κατσαρολάκι. Μαγειρέψτε απαλά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας αργά, μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη. Μοιράστε τις ντομάτες σε δύο πιάτα και σερβίρετε με τα αυγά και το φρέσκο κάρδαμο.
* Πηγή: Vita
Πηγή περιεχομένου: in.gr