Συνταγή για vegan κέικ κολοκύθας: Γλυκιά απόλαυση για το Χάλογουιν

Συνταγή για vegan κέικ κολοκύθας: Γλυκιά απόλαυση για το Χάλογουιν

Ανακαλύψτε τη συνταγή για vegan κέικ κολοκύθας, ιδανικό για το Χάλογουιν, εύκολο και γευστικό. Με την γιορτή του Χάλογουιν να πλησιάζει, τα γλυκά γίνονται απαραίτητα στα τραπέζια και τα πάρτι. Η παρακάτω συνταγή για vegan κέικ κολοκύθας υπόσχεται μοναδική γεύση και αρώματα, με μαλακή υφή. Αυτό το κέικ είναι έτοιμο σε λιγότερο από δύο ώρες, κάνοντάς το την ιδανική επιλογή για τις εορταστικές σας περιστάσεις.

### Τα υλικά

Για το κέικ:

– 220 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

– 1 κ.σ. μηλόξιδο ή λευκό ξύδι

– 125 ml ουδέτερο λάδι (π.χ. ηλιέλαιο), συν λίγο επιπλέον για άλειμμα

– 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

– 200 g πουρές κολοκύθας (βλ. σημείωση)

– 350 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

– 165 g λευκή ψιλή ζάχαρη

– 1¼ κ.γ. τριμμένο μείγμα μπαχαρικών

– 1/8 κ.γ. ψιλό αλάτι

Για την επικάλυψη:

– 150 g ζάχαρη άχνη

– 1½ κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

– 1 κ.σ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

### Η διαδικασία

Για να ετοιμάσετε το κέικ, αρχίστε με το άλειμμα της φόρμας για κέικ με λίγο λάδι και την επικάλυψη με αντικολλητικό χαρτί. Συνδυάστε το γάλα αμυγδάλου με το ξίδι σε μια κανάτα και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε να κοπεί ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύοντας με σύρμα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα). Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε το μείγμα του γάλακτος και ανακατέψτε για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει εντελώς λείο. Μην το ανακατέψετε υπερβολικά.

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και χτυπήστε την απαλά στον πάγκο για να απομακρυνθούν οι φυσαλίδες αέρα. Ψήστε στο κέντρο του φούρνου για 50-55 λεπτά, αποφεύγοντας να ανοίξετε τον φούρνο στα πρώτα 50 λεπτά. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι στο κέντρο του κέικ – πρέπει να βγαίνει καθαρό, με λίγα μόνο νωπά ψίχουλα. Αν παρατηρήσετε υγρή ζύμη, ψήστε για λίγο ακόμη.

Αφαιρέστε το κέικ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε και το αφήσετε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.

Tip: Εάν διαθέτετε φρέσκια κολοκύθα, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας πουρέ αντί να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σε κονσέρβα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play