Συνταγή: Γιουβέτσι με κεφτεδάκια – Μια νέα προσέγγιση σε ένα αγαπημένο πιάτο

Συνταγή: Γιουβέτσι με κεφτεδάκια – Μια νέα προσέγγιση σε ένα αγαπημένο πιάτο

Ανακαλύψτε τη συνταγή για γιουβέτσι με κεφτεδάκια, ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο με μοναδική γεύση. Το γιουβέτσι με κεφτεδάκια αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για τα ελληνικά οικογενειακά τραπέζια. Αυτή η συνταγή, ωστόσο, προσφέρει μια εντυπωσιακή παραλλαγή που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Το γιουβέτσι συνδυάζεται με ζουμερά κεφτεδάκια, δημιουργώντας μια μοναδική γευστική εμπειρία. Έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτήν την εκδοχή;

Τα υλικά:

– 500 γρ κιμά

– 2 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού με προζύμι

– 1 μέτριο κρεμμύδι

– 1 μικρή ώριμη σφιχτή ντομάτα

– 1 κ.σ. ξίδι από κρασί

– 1 αβγό

– 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο

– 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

– ½ ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

– Αλάτι, Πιπέρι

– Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το γιουβέτσι:

– 500 γρ μέτριο κριθαράκι

– ¼ φλ. ελαιόλαδο

– 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

– 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

– 2 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα στο χυμό τους ή φρέσκια τριμμένη ντομάτα

– 2 κόκκοι μπαχάρι

– 1 μικρό φύλλο δάφνης

– Αλάτι, Πιπέρι

– 1½ λίτρα ζεστό νερό (6 κούπες)

– 100 γρ κεφαλογραβιέρα σε μικρά καρέ

Η διαδικασία:

Αρχικά, βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τον περιχύνουμε με το ξίδι για να μαλακώσει. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, αλέθουμε την ψίχα σε ψίχουλα και την κρατάμε στην άκρη. Αλέθουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα ρίχνουμε στον κιμά. Προσθέτουμε το αβγό, τα μυρωδικά, το αλάτι και τον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε τον κιμά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να ενισχυθούν οι γεύσεις.

Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος μπουκιάς και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τα ντοματάκια και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το ζεστό νερό, το μπαχάρι, τη δάφνη και τα καρυκεύματα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος για γιουβέτσι. Ρίχνουμε μέσα την καυτή σάλτσα και το κριθαράκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα κομμάτια τυριού. Ψήνουμε για 15 λεπτά και, έπειτα, σβήνουμε το φούρνο, αφήνοντας το γιουβέτσι να σταθεί για 10-15 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play