Συνταγή κοφτού μακαρονιού ογκρατέν με μπεσαμέλ: εύκολα και γρήγορα

Συνταγή κοφτού μακαρονιού ογκρατέν με μπεσαμέλ: εύκολα και γρήγορα

Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για κοφτό μακαρόνι ογκρατέν με μπεσαμέλ, που συνδυάζει γεύσεις και απλότητα. Κοφτό μακαρόνι ογκρατέν με μπεσαμέλ: μια συνταγή που φαίνεται περίπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει πολύ πιο απλή από ότι φανταζόμαστε. Ο γνωστός chef Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε στην εκπομπή MEGA Buongiorno μια γρήγορη και εύκολη εκδοχή της, αποδεικνύοντας ότι το μαγείρεμα δεν απαιτεί κόπο, αλλά έξυπνους τρόπους.

Ο chef, σε συνεργασία με τη Φαίη Σκορδά, μας έδειξε πώς να ετοιμάσουμε το κοφτό μακαρόνι ογκρατέν με μπεσαμέλ, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μία μόνο κατσαρόλα για την παρασκευή του. Η διαδικασία είναι ταυτόχρονη, γεγονός που διευκολύνει τη διαδικασία και εξοικονομεί χρόνο στην κουζίνα.

### Υλικά:

– 500 γρ. κοφτό μακαρόνι

– 100 γρ. βούτυρο

– 100 γρ. αλεύρι

– 1 λίτρο γάλα

– 200 γρ. μανιτάρια Portobello

– 6 φέτες καπνιστό κοτόπουλο

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 200 γρ. γκούντα

– 150 γρ. γραβιέρα

– 3 φέτες ψωμί του τοστ

– 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο

– Αλάτι

– Πιπέρι

### Διαδικασία:

Αρχικά, βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου δύο λεπτά λιγότερο από τον κανονικό χρόνο. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια Portobello μαζί με το καπνιστό κοτόπουλο. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τα προψημένα μακαρόνια. Ακολουθεί η προσθήκη παρμεζάνας και γκούντα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.

Σε ένα ζεστό τηγάνι, βάζουμε τη φρυγανιά που έχουμε χτυπήσει στο μούλτι μαζί με λίγο μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να καβουρδιστεί. Όταν είναι έτοιμη, τη ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια στο πυρέξ. Η συνταγή είναι πλέον έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play