Συνταγή: Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που εντυπωσιάζει

Συνταγή: Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που εντυπωσιάζει

Ανακαλύψτε μια εύκολη και γευστική συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, ιδανική για κάθε περίσταση. Όταν αναφερόμαστε στις πίτες, οι σκέψεις μας συνήθως πηγαίνουν στις γιαγιάδες που αφιέρωναν χρόνο στην κουζίνα για να δημιουργήσουν μοναδικές γεύσεις. Πολλοί θεωρούν ότι η παρασκευή τους είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μας παρουσίασε μια συνταγή για κολοκυθόπιτα, τόσο απλή που μπορεί να τη δημιουργήσει ο καθένας. Η κολοκυθόπιτα αυτή απαιτεί μόλις μια ώρα προετοιμασίας, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όλους τους λάτρεις της μαγειρικής.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του MEGA Buongiorno, ο Δημήτρης μπήκε στην κουζίνα μαζί με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε τη διαδικασία παρασκευής μιας πεντανόστιμης κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο. Αυτή η συνταγή απαιτεί λίγα υλικά και απλά βήματα, ενώ μπορείτε να την απολαύσετε είτε ως συνοδευτικό σε ένα γεύμα είτε ως σνακ στο γραφείο.

Υλικά:

– 300 γρ. κολοκύθια

– 50 ml ελαιόλαδο

– 300 γρ. αλεύρι

– 300 γρ. γάλα

– 1 ματσάκι άνηθο

– 1 ματσάκι δυόσμο

– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

– 10 λιαστές ντομάτες

– 3 αυγά

– 300 γρ. φέτα

– αλάτι

– πιπέρι

Διαδικασία:

Ξεκινάμε τη συνταγή τρίβοντας τα κολοκύθια σε έναν τρίφτη, εστιάζοντας μόνο στο πράσινο μέρος τους, ενώ προσθέτουμε λίγο αλάτι για να τα αφυδατώσουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, τη φέτα, τα αυγά και λίγο γάλα. Ανακατεύουμε το μείγμα και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσει μια υφή παρόμοια με χυλό. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play