Συνταγή: Λαζάνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού – Μια γαστρονομική εμπειρία

Συνταγή: Λαζάνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού – Μια γαστρονομική εμπειρία

Ανακαλύψτε τη συνταγή για λαζάνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού, ιδανικά για κυριακάτικα γεύματα. Η συνταγή αυτή απαιτεί προσοχή και χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με μια νόστιμη και χορταστική γευστική εμπειρία, ιδανική για τα κυριακάτικα μεσημεριανά γεύματα με φίλους. Η διαδικασία παρασκευής απαιτεί περίπου δύο ώρες, όμως η ικανοποίηση που προσφέρει είναι ανεκτίμητη. Ακολουθούν τα υλικά και τα βήματα για να φτιάξετε σπιτικά λαζάνια με μπεσαμέλ γιαουρτιού.

Υλικά:

*Για σπιτικά λαζάνια:*

– 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 2 αβγά

– 15 γρ. ελαιόλαδο

– Εναλλακτικά: 300 γρ. έτοιμα λαζάνια

*Για τον κιμά:*

– 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά

– 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

– 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

– 2 κ.γ. ζάχαρη

– 1 κ.σ. ελαιόλαδο

– ¼ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

– Λίγη σκόνη τσίλι ή 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

– ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

– ¼ κ.γ. σκόνη κανέλλας

– Αλάτι & πιπέρι

*Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού:*

– 40 γρ. βούτυρο

– 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%

– 150 γρ. νερό

– 1 κρόκος αβγού

– Τριμμένο μοσχοκάρυδο

– Αλάτι & πιπέρι

*Επιπλέον:*

– 400 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

– 1 κ.γ. ελαιόλαδο

– 1 κ.γ. ζάχαρη

– 200 ml νερό

– 50 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών τριμμένο

Το μυστικό: Το γιαούρτι προσφέρει την απαραίτητη δροσιά που απαιτεί η συνταγή, ειδικά για την εποχή αυτή.

Διαδικασία:

*Για τα σπιτικά λαζάνια:* Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Έπειτα, ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε λαζάνια, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 45 λεπτά.

*Για τον κιμά:* Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, πριν ρίξουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

*Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού:* Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το νερό. Σε κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί και προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού σταδιακά. Αφήνουμε να δέσει, προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τον κρόκο.

Στη συνέχεια, στρώνουμε σε πυρέξ τις στρώσεις των λαζανιών και του κιμά, περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40-45 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play