Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για λεμονάτο κριθαρότο με γαρίδες που θα σας μεταφέρει σε καλοκαιρινές στιγμές. Το καλοκαίρι μπορεί να έχει τελειώσει, όμως η επιθυμία μας για ήλιο και θάλασσα παραμένει. Μια ιδανική συνταγή που φέρνει στο πιάτο μας τη γεύση των διακοπών είναι το λεμονάτο κριθαρότο με γαρίδες, που μας παρουσίασε ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή MEGA Buongiorno, μαζί με τη Φαίη Σκορδά. Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί μόλις 12 λεπτά για την προετοιμασία της, είναι αρωματική και πεντανόστιμη, ιδανική για ένα ηλιόλουστο Κυριακάτικο μεσημέρι.
Τα υλικά:
– 500 γρ. γαρίδες Νο2
– 150 γρ. κριθαράκι μέτριο
– 120 ml λευκό κρασί
– 200 ml νερό
– Χυμός από 2 λεμόνια
– Ξύσμα από 1 λεμόνι
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 3 φρέσκα κρεμμύδια
– 1 ματσάκι βασιλικός
– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
– 1 κ.γ. μπούκοβο
– 50 γρ. βούτυρο
– 50 ml ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία:
Σε ένα τηγάνι που έχουμε σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο, μπούκοβο, πάπρικα και ξύσμα λεμονιού, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ζωμό, και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Αφού προσθέσουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε για δύο ακόμη λεπτά, ώστε να αχνιστούν. Η συνταγή είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr