Συνταγή: Μοσχαρίσια τηγανιά με λαχανικά και κρασί για αξέχαστες στιγμές

Συνταγή: Μοσχαρίσια τηγανιά με λαχανικά και κρασί για αξέχαστες στιγμές

Ανακαλύψτε τη γεύση της σπιτικής μοσχαρίσιας τηγανιάς με λαχανικά και κρασί για μοναδικές στιγμές με την παρέα σας. Το σαββατοκύριακο είναι η κατάλληλη περίοδος για να απολαύσετε τις όμορφες στιγμές με την παρέα σας, είτε σε μια ταβέρνα, είτε στο σπίτι σας. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια σπιτική συνταγή που συνδυάζει την άνεση του σπιτιού με την ατμόσφαιρα της ταβέρνας, προσφέροντας μια ιδανική επιλογή για το μπαλκόνι σας. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, μαζί με τη Φαίη Σκορδά, μας παρουσίασε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή: τη μοσχαρίσια τηγανιά με λαχανικά και κρασί, που ετοιμάζεται γρήγορα και συνοδεύεται με πατάτες, προσφέροντας την αίσθηση ότι είστε σε διακοπές.

Η επιλογή του κρέατος είναι το μυστικό για την επιτυχία της τηγανιάς και επηρεάζει σημαντικά το χρόνο προετοιμασίας της. Η διαδικασία είναι απλή: σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αρχικά το κρεμμύδι και το σκόρδο για να καραμελώσουν. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια, ολοκληρώνοντας με τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μετά από περίπου 12-13 λεπτά ψησίματος, σβήνουμε με λευκό κρασί και η τηγανιά είναι έτοιμη. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με τηγανητές πατάτες, που θα δώσουν επιπλέον γεύση στο πιάτο σας.

Τα υλικά για τη συνταγή είναι:

– 700 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 1 πράσινη πιπεριά

– 1 κόκκινη πιπεριά

– 2 κολοκυθάκια

– 200 γρ. ντοματίνια

– 60 ml ελαιόλαδο

– 150 ml λευκό κρασί

– 1/2 ματσάκι μαϊντανό

– 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

– Αλάτι

– Πιπέρι

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play