Ανακαλύψτε τη γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ομελέτα φούρνου με χόρτα και γραβιέρα. Υπάρχουν πιάτα που είναι ιδανικά για brunch ή ένα γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτά τα πιάτα είναι εύκολα στην παρασκευή τους, μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε ώρα και είναι χορταστικά χωρίς να δημιουργούν αίσθημα βαρύτητας. Ένα από αυτά είναι η ομελέτα φούρνου με χόρτα και γραβιέρα, που μας παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, και μας έδειξε μια γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή.
Τα υλικά:
– 6 αυγά
– 50 ml γάλα
– 500 γρ ανάμεικτα χόρτα εποχής
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
– 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
– 80 ml ελαιόλαδο
– 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
– αλάτι
– πιπέρι
Το μυστικό:
Τα αυγά απαιτούν πολύ καλό χτύπημα ώστε να ενσωματωθεί αρκετός αέρας στο μείγμα.
Η διαδικασία:
Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να προσθέτουμε τα υλικά. Αρχίζουμε με τα χόρτα: προσθέτουμε το σπανάκι, τα βλήτα, το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και τα κυβάκια ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγη ώρα. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο γάλα και χτυπάμε δυνατά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Όταν είναι έτοιμα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα χόρτα. Καπακώνουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 13 λεπτά. Η ομελέτα είναι έτοιμη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr