Ανακαλύψτε πώς να φτιάξετε δροσιστικό παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια, ιδανικό για καλοκαίρι. Το καλοκαίρι χωρίς παγωτό είναι αδιανόητο. Για το λόγο αυτό, σας προσφέρουμε μια συνταγή για ένα αναζωογονητικό και θρεπτικό παγωτό που θα σας θυμίσει γεύσεις από τα παιδικά σας χρόνια, ζωντανεύοντας μνήμες από τις καλοκαιρινές διακοπές στο σπίτι των παππούδων.
Το παγωτό γιαούρτι με μέλι ανθέων και καρύδια είναι μια συνταγή που απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο, περίπου πέντε ώρες, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά νόστιμο.
Τα υλικά
Για το σιρόπι:
– 150 γρ. νερό
– 150 γρ. ζάχαρη
– 200 γρ. μέλι ανθέων
Για το παγωτό:
– 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
– 300 ml γάλα πλήρες
– Λίγο μέλι και λίγα καρύδια
Η διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αφήνοντάς το να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αβγοδάρτη ή μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Αφού το βγάλουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε και το ξαναβάζουμε για άλλη μία ώρα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία αυτή. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για να σπάσουν οι παγοκρύσταλλοι και να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Στο τέλος, σερβίρουμε το παγωτό γαρνίροντας με καρύδια και μέλι.
Πηγή περιεχομένου: in.gr