Συνταγή: Πικάντικα φασολάκια με γιαούρτι – Μια μοντέρνα προσέγγιση

Συνταγή: Πικάντικα φασολάκια με γιαούρτι – Μια μοντέρνα προσέγγιση

Ανακαλύψτε την πικάντικη συνταγή φασολακιών με γιαούρτι, ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια. Είναι μία από τις παραδοσιακές λαδερές συνταγές που οι περισσότεροι συνδέουμε με τη μητέρα μας και τις κυριακάτικες μεσημεριανές συγκεντρώσεις στη βεράντα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πιάτο αποκτά μια μοντέρνα διάσταση: παρουσιάζεται ως πικάντικα φασολάκια με γιαούρτι που αναδεικνύουν τις γεύσεις με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τα φασολάκια και τις φέτες της ντομάτας.

Τα υλικά

– 500 γρ. φασολάκια ψιλά

– 3 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

– 2 σκελ. σκόρδο σε λεπτές φέτες

– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

– 1 κ.γ. κύμινο

– 1 κ.γ. πάπρικα

– 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

– 2 ώριμες ντομάτες σε φέτες

– Αλάτι

– Πιπέρι

– Φύλλα φρέσκου δυόσμου

– Φιλέ αμυγδάλου

Για το σερβίρισμα

– 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

– Ελαιόλαδο

– 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

– 1 κ.γ. μπούκοβο

– Ψωμί ολικής άλεσης

Η διαδικασία

Ξεκινάμε τη συνταγή ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό σκεύος και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, σοτάροντας το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με το κύμινο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα πυκνώσει, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο με την πάπρικα και το μπούκοβο.

Πηγή: Vita

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play