Συνταγή: Πιτσάκια μελιτζάνας για μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές

Συνταγή: Πιτσάκια μελιτζάνας για μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές

Ανακαλύψτε μια πρωτότυπη συνταγή για πιτσάκια μελιτζάνας που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Το πιάτο αυτό, ιδανικό για καλοκαιρινές βραδιές στη βεράντα με παρέα, προσφέρει μια μοναδική εκδοχή της κλασικής πίτσας. Αυτή η συνταγή παρουσιάζει πιτσάκια μελιτζάνας, απαλλάσσοντας τη ζύμη και επιτρέποντας σε κάθε λάτρη της γαστρονομίας να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό.

Για τη σάλτσα ντομάτας, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά: 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 300 γρ. χυμό ντομάτας, ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για τα φετάκια μελιτζάνας: 3 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, 120 γρ. μοτσαρέλα και ρεγκάτο (60 γρ. και 60 γρ.) χαμηλών λιπαρών, φρέσκια ρίγανη ή βασιλικός για γαρνίρισμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η διαδικασία ξεκινά με την ετοιμασία της σάλτσας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Καραμελώνουμε για λίγα λεπτά πριν προσθέσουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον αποξηραμένο βασιλικό. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά, και μετά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνοντας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και τοποθετούμε τις ροδέλες μελιτζάνας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ψήνοντας για 30 λεπτά. Αφού βγάλουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τη σάλτσα και το τυρί, επιστρέφοντας στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play