Ανακαλύψτε τη συνταγή για ριγκατόνι με μελιτζάνα και γλυκιά πάπρικα, ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Αν αναζητάτε μια νέα γευστική πρόταση ή απλά επιθυμείτε να διαφοροποιηθείτε από τα κλασικά ζυμαρικά με κιμά, αυτή η συνταγή προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να πειραματιστείτε. Προσθέστε στο μενού σας υλικά που ίσως να είχατε παραμελήσει μέχρι τώρα, όπως η μελιτζάνα.
Η συνταγή που ακολουθεί για ριγκατόνι με μελιτζάνα και γλυκιά πάπρικα είναι πεντανόστιμη, καλοκαιρινή και θρεπτική. Επιπλέον, αυτή είναι μια ευκαιρία να δικαιωθεί η μελιτζάνα, που πολλές φορές την έχουμε σνομπάρει, ιδιαίτερα στα παιδικά μας χρόνια.
### Τα υλικά
– 500 γρ. ριγκατόνι
– 2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
– 4 κουταλιές ελαιόλαδο
– Φύλλα βασιλικού
– Αλάτι
– Νηστίσιμο τυρί (προαιρετικά)
### Για τη σάλτσα
– 3 μέτριες ντομάτες
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– Αλάτι
### Η διαδικασία
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, τις σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα: ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε αλατισμένο νερό και, μόλις είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
Προσθέστε τη σάλτσα και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού, πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο νηστίσιμο τυρί.
Πηγή περιεχομένου: in.gr