Συνταγή: σαλάτα με κολοκύθα – ένα υγιεινό γεύμα για κάθε περίσταση

Συνταγή: σαλάτα με κολοκύθα – ένα υγιεινό γεύμα για κάθε περίσταση

Ανακαλύψτε τη γεύση της υγιεινής σαλάτας με κολοκύθα, ένα πιάτο ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Τα τελευταία χρόνια, οι σαλάτες έχουν εξελιχθεί σε πλήρη γεύματα, προσφέροντας γεύση και διατροφική αξία. Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνει κολοκύθα, ένα γλυκό και υγιεινό υλικό, που συνδυάζεται τέλεια με φασόλια και καλαμπόκι. Ακολουθεί η συνταγή για μια πεντανόστιμη σαλάτα με κολοκύθα.

Τα υλικά:

– 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους 2 εκ.

– 350 γρ. καλαμπόκι

– 2 κ.σ. ελαιόλαδο

– 1 κ.γ. ξερή ρίγανη

– 400 γρ. φασόλια στραγγισμένα

– 50 γρ. μέλι

– ½-1 κ.γ. νιφάδες τσίλι (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλεις)

– Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Η διαδικασία:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C (180°C με αέρα). Βάλτε την κολοκύθα και το καλαμπόκι σε ένα μεγάλο ταψί σε μία στρώση. Ραντίστε τα με ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και πασπαλίστε με ρίγανη και λίγο αλάτι. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει και το καλαμπόκι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Ενώ τα λαχανικά ψήνονται, βάλτε το μέλι σε ένα μικρό κατσαρολάκι μαζί με τις νιφάδες τσίλι. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει ελαφρά και αφήστε το στην άκρη για να τραβήξει το άρωμα. Όταν το καλαμπόκι και η κολοκύθα είναι έτοιμα, αφήστε το καλαμπόκι να κρυώσει για λίγα λεπτά. Μεταφέρετε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φασόλια και προσθέστε το καλαμπόκι. Ρίξτε το καυτό μέλι με το τσίλι πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε όσο είναι ακόμη ζεστό. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι ή το πιπέρι.

Αφήστε τη σαλάτα να κρυώσει τελείως πριν την τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.

Το tip: Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ στο τέλος για φρεσκάδα. Για εναλλακτικές γεύσεις, μπορείς να προσθέσεις ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ή κολοκυθάκια ψητά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play