Συνταγή: Σολομός με κρούστα παρμεζάνας και μυρωδικά

Συνταγή: Σολομός με κρούστα παρμεζάνας και μυρωδικά

Ανακαλύψτε μια εύκολη συνταγή για σολομό με κρούστα παρμεζάνας και αρωματικά βότανα. Ο σολομός, ένα ψάρι που προτιμά τα κρύα νερά, κατέχει ξεχωριστή θέση στη γαστρονομία, με τη Νορβηγία, τον Καναδά και τη Χιλή να είναι οι κύριες χώρες παραγωγής του. Η δημοφιλία του στην Ελλάδα τον καθιστά αγαπημένη επιλογή για τους γαστριμαργικούς λάτρεις. Με αυτή την αφορμή, ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια εξαιρετική συνταγή στο MEGA Buongiorno, μαζί με τη Φαίη Σκορδά.

Ένα πιάτο που δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο, ετοιμάζεται πανεύκολα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα ξεχωρίζει για τα αρώματά του. Τα υλικά που χρειάζεστε είναι:

– 4 φιλέτα σολομού

– 100 γρ. ψωμί

– 100 γρ. παρμεζάνα

– 1 κ.σ. μουστάρδα

– 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο

– 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

– 1/2 ματσάκι θυμάρι

– 1 κ.σ. εστραγκόν

– 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

– Αλάτι

– Πιπέρι

Ο συνδυασμός ψωμιού και παρμεζάνας είναι το μυστικό για μια ιδιαίτερη κρούστα. Η διαδικασία είναι απλή: Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε το ψωμί, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, το εστραγκόν, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτοντας λίγο λάδι. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, σαν τριμμένη φρυγανιά.

Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και πανάρετέ τα με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε τον πανάριστο σολομό και ψήστε τον για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προαιρετικά, μπορείτε να ετοιμάσετε μια φρέσκια σαλάτα για να συνοδεύσετε το πιάτο σας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play