Ανακαλύψτε μια γευστική συνταγή σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο, ιδανική για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Αν αναζητάτε μια γευστική και χορταστική επιλογή, η συνταγή που θα ακολουθήσει είναι ιδανική. Το σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο είναι ένα πιάτο που δεν απαιτεί πάνω από μια ώρα προετοιμασίας και θα ενθουσιάσει το τραπέζι σας. Αν θέλετε κάτι νόστιμο και χορταστικό, τότε η συνταγή αυτή είναι ότι πρέπει.
Υλικά:
– 750-800 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
– 1 κύβος κότας
– 250 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
– 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
– 175 γρ. πένες
– 200 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
– 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
– 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 2 μικρά στήθη κοτόπουλου (περίπου 300 γρ.), κομμένα σε λωρίδες
– 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Διαδικασία:
Τοποθετήστε τις μπουκίτσες κουνουπιδιού σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό. Θρυμματίστε τον κύβο κοτόπουλου και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει. Στραγγίξτε το, διατηρώντας τον ζωμό, και επιστρέψτε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα, 200 ml από τον κρατημένο ζωμό και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας. Ανακατέψτε με ραβδομπλέντερ ή πολυκόφτη μέχρι να γίνει λείο και αφήστε στην άκρη.
Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά, βράστε και μαγειρέψτε για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερά. Στραγγίξτε και επιστρέψτε στην κατσαρόλα. Προσθέστε τα ντοματίνια και ανακατέψτε καλά. Συνδυάστε τη σάλτσα κουνουπιδιού με το μείγμα ζυμαρικών.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C (180°C αέρα). Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε την μισή ποσότητα ζυμαρικών σε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων. Απλώστε το μείγμα κοτόπουλου από πάνω και έπειτα το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε. Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
