Ανακαλύψτε την τέλεια συνταγή για σπαγγέτι με αχιβάδες, ιδανικό πιάτο για να φέρετε το καλοκαίρι στο πιάτο σας. Στις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, το καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται μακρινό, ωστόσο η γεύση του ζωντανεύει μέσα από πιάτα που μας ταξιδεύουν. Αυτή η συνταγή για σπαγγέτι με αχιβάδες υπόσχεται να μας φέρει τις καλοκαιρινές αναμνήσεις στο πιάτο μας με τον πιο γευστικό τρόπο.
Τα υλικά:
– 250 γρ. σπαγγέτι
– 500-600 γρ. φρέσκες αχιβάδες (vongole) καλά πλυμένες
– 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή σε λεπτές φέτες
– 1 μικρή φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
– 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
– 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
– Λίγη φρέσκια ρίγανη
– Αλάτι
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Η διαδικασία:
Αρχικά, ξεπλένουμε τις αχιβάδες και τις αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν την άμμο. Μετά από αυτό, τις ξεπλένουμε ξανά. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε λίγο από το νερό τους πριν τα σουρώσουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα για μερικά λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε τις αχιβάδες και το λευκό κρασί, καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε τα όστρακα να ανοίξουν για 4-5 λεπτά, πετώντας όσα παραμείνουν κλειστά.
Στο τέλος, ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και πιπέρι και, αν το επιθυμούμε, με λίγο ξύσμα λεμονιού για φρεσκάδα. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Εάν δεν βρείτε αχιβάδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά κυδώνια ή άλλα μικρά οστρακοειδή.
Πηγή περιεχομένου: in.gr