Ανακαλύψτε πώς να ετοιμάσετε σπαγγέτι με πέστο βασιλικού, ένα πιάτο που συνδυάζει απλότητα και γεύση. Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιάτα που, ανεξαρτήτως πόσες φορές το δοκιμάσουμε, ποτέ δεν μας κουράζει. Συνδυάζει την απλότητα με τη βαθιά γεύση, αποτελώντας πάντα μια ιδανική λύση για εκείνες τις μέρες που δεν επιθυμούμε να περάσουμε πολλές ώρες στην κουζίνα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι για σπαγγέτι με πέστο βασιλικού, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Περιλαμβάνει φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι, παρμεζάνα και ελαιόλαδο, προσφέροντας όλα τα αρώματα της Λιγουρίας σε ένα μοναδικό πιάτο.
Τα υλικά
– 250 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
– 2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (καλά πλυμένα και στεγνωμένα)
– 1/2 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (ή πεκορίνο) + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
– 1/3 φλιτζ. κουκουνάρι ή καρύδι
– 1-2 σκελίδες σκόρδο
– 1/2 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους και τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μούλτι το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι (ή το καρύδι) με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ενσωματώνουμε το τυρί και σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα σπαγγέτι με το πέστο εκτός φωτιάς, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να δέσει καλύτερα η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό, λίγο επιπλέον κουκουνάρι και τριμμένο τυρί.
Tip: Μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα πέστο και να την αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr