Συνταγή: Στριφτόνι με πέστο βασιλικού και ντομάτας

Συνταγή: Στριφτόνι με πέστο βασιλικού και ντομάτας

Ανακαλύψτε μια γευστική και εύκολη συνταγή για στριφτόνι με πέστο βασιλικού και ντομάτας, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Η μαγειρική αποτελεί μια δημιουργική και χαλαρωτική διαδικασία, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που δεν επιθυμούμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο γνωστός σεφ παρουσίασε στην εκπομπή του MEGA Buongiorno μια απλή και γευστική συνταγή για στριφτόνι με πέστο βασιλικού και ντομάτας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική μετά από πρωινές βουτιές στη θάλασσα, με τη διαδικασία να είναι εύκολη και τα υλικά να είναι απλά και προσβάσιμα.

Υλικά:

– 500 γρ. στροφτόνι με ντομάτα

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 80 γρ. κάπαρη

– 80 ml λευκό κρασί

– 1 κιλό ντοματίνια

– 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

– 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

– 80 γρ. ανθότυρο

Για το πέστο:

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 100 ml ελαιόλαδο

– 2 ματσάκια βασιλικού

– αλάτι

– πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα ντοματίνια, τον βασιλικό, το ανθότυρο, τη γραβιέρα, τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο. Χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί σάλτσα. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε παρασκευάσει μαζί με την κάπαρη και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και ζεσταίνουμε το μείγμα. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά μας. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά και η σάλτσα έχει ζεσταθεί, προσθέτουμε τα στροφτόνι στο τηγάνι, ανακατεύουμε και το πιάτο είναι έτοιμο.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play