Ανακαλύψτε την εύκολη και νόστιμη συνταγή για τηγανιά με μοσχαρίσιο λουκάνικο, ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές. Υπάρχουν πιάτα που, αν και απλά και γρήγορα, συνδέονται με ευχάριστες στιγμές, όπως μια έξοδος με φίλους σε μια ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, λίγο πριν πέσει ο ήλιος. Αυτή η συνταγή που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο MEGA Buongiorno, ανήκει σίγουρα στην κατηγορία «ταβέρνα»: τηγανιά με μοσχαρίσιο λουκάνικο, σύγκλινο και κεφαλογραβιέρα.
Το πιάτο απαιτεί λίγα υλικά και είναι εύκολο στην παρασκευή του, προσφέροντας ένα πεντανόστιμο και καλοκαιρινό αποτέλεσμα, ιδανικό για χαλαρές μεσημεριανές ή απογευματινές στιγμές με θέα τη θάλασσα παρέα με φίλους.
Τα υλικά
– 1 κιλό μοσχαρίσιο λουκάνικο
– 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
– 300 γρ. σύγκλινο
– 2 πράσινες πιπεριές κέρατο
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 πιπεριές Φλωρίνης
– 1 κ.σ. μουστάρδα
– Θυμάρι
– 80 ml ελαιόλαδο
– 50 ml λευκό κρασί
– Αλάτι
– Πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάροντάς τα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια και τα αφήνουμε να ψηθούν ελαφρώς. Ακολουθεί το θυμάρι, οι πράσινες πιπεριές, η πιπεριά Φλωρίνης και η κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί στο τέλος.
Πηγή περιεχομένου: in.gr