Συνταγή: Τιραμισού μπράουνις

Συνταγή: Τιραμισού μπράουνις

Ανακαλύψτε την απόλαυση ενός γλυκού με συνταγή τιραμισού μπράουνις για ένα γλυκό σαββατοκύριακο. Με την προσμονή του Σαββατοκύριακου να μεγαλώνει, η διάθεση για γλυκίσματα είναι πιο έντονη από ποτέ. Φανταστείτε την απόλαυση όταν δύο γλυκά συνδυάζονται σε ένα. Αυτή είναι η συνταγή που παρουσίασε ο Χρήστος Βέργαδος, με την υπογραφή ενός επαγγελματία ζαχαροπλάστη.

Στη θέση του Δημήτρη Σκαρμούτσου, ο γνωστός pastry σεφ, παρέα με τη Φαίη Σκορδά, παρουσίασε μία συνταγή που αναμένεται να σας κλέψει την καρδιά: τα τιραμισού μπράουνις.

Τα υλικά για το brownie περιλαμβάνουν:

– 250 γρ ζάχαρη

– 70 γρ καστανή ζάχαρη

– 150 γρ βούτυρο

– 150 ml γάλα

– 2 κσ στιγμιαίο καφέ

– 220 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

– 210 γρ αλεύρι

– 80 γρ κακάο

Για την κρέμα χρειαζόμαστε:

– 250 γρ τυρί μασκαρπόνε

– 150 γρ κρέμα γάλακτος

– 80 γρ ζάχαρη άχνη

– 1 κάψουλα βανίλιας

Και για το σιρόπι:

– 300 ml νερό

– 80 γρ ζάχαρη

– 2 κσ στιγμιαίο καφέ

– 10-12 τμχ. σαβουαγιάρ

– Κακάο για το κοσκίνισμα

Η διαδικασία αρχίζει με το brownie. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον καφέ και το κακάο, πριν προσθέσουμε τη σοκολάτα αφού έχουμε βγάλει την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε το αλεύρι για να ολοκληρώσουμε το brownie. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το σιρόπι, ζεσταίνοντας νερό και ζάχαρη, προσθέτοντας καφέ και βρέχοντας τα σαβουαγιάρ.

Ακολουθούμε με την κρέμα, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, πριν προσθέσουμε το μασκαρπόνε και το βάλουμε στο ψυγείο. Σε ένα ταψί, απλώνουμε το μισό μείγμα brownie, τοποθετούμε τα βρεγμένα σαβουαγιάρ και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα και λίγο κακάο από πάνω.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play