Τι θα δούμε και θα πιούμε στο επετειακό Athens Bar Show 2019;

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ / Από την Χρυσούλα Κυριακοπούλου

propoli

 

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει από spirits και bartenders. Εκατό ομιλητές, 70 σεμινάρια, 500 προϊόντα και πολλά events, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις καινούργιων ετικετών και διαγωνισμοί αποκαλύπτουν το ρυθμό του σύγχρονου bartending και όλες τις νέες τάσεις στο χώρο.

 

Δεν υπάρχει bartender, ιδιοκτήτης, f&b και bar manager ή εισαγωγέας ποτών που να μην έχει σημειωμένο στην ατζέντα του το διήμερο διεξαγωγής του Athens Bar Show, της μεγαλύτερης επαγγελματικής έκθεσης για τα μπαρ. Για να γίνει αυτό, βέβαια, χρειάστηκαν κάποια χρόνια εντατικής δουλειάς…

 

 

Μία δεκαετία δρόμος

 

Όσοι είχαν βρεθεί στην πρώτη διοργάνωση του 2010 μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την τεράστια εξέλιξη του θεσμού. Το παρθενικό The Bar Academy Show είχε γίνει σε έναν μικρό χώρο στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο μιας έκθεσης για τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό. Τότε έδωσαν το «παρών» μόλις εννιά εταιρείες. Δύο χρόνια μετά γίνεται το «big bang» του θεσμού με τη μεταφορά του -ως Athens Bar Show πλέον- στον πολυχώρο Hub. Από εκεί και μετά ξεκινά η ανοδική πορεία. Το 2013 το επισκέπτονται πάνω από 3.000 επαγγελματίες, ενώ το 2014 μεταφέρεται στο Γκάζι, όπου θα βρει την ιδανική του στέγη. Από τότε αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης όλων των ανθρώπων του χώρου, μια διοργάνωση όπου εμπειρίες, γνώσεις και μελλοντικές ευκαιρίες γίνονται κοινός τόπος, με τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, την ίδια στιγμή που παγκόσμιοι θρύλοι του bartending επισκέπτονται τη χώρα μας.

 

 

Τι θα δούμε φέτος

 

Το χορταστικό πρόγραμμα ομιλιών και γευσιγνωσιών (Τρίτη 5 και Τετάρτη 6/11, από τις 11.40 π.μ. έως τις 8 μ.μ.) θα αποκαλύψει πολύτιμα μυστικά κι expertise στους επαγγελματίες του χώρου, έχοντας στο ρόστερ του μεγάλα ονόματα του εξωτερικού -βλέπε Gary Sharpen, Leo Degroff, Salvatore Calabrese, Simone Caporale, Steve Olson- και μαζί τους την αφρόκρεμα της ελληνικής bartending σκηνής.

 

Νέες τεχνικές και τεχνολογίες, παραδείγματα καινοτομίας, γευσιγνωσίες ρουμιών, βουτιές στα σκοτσέζικα ουίσκι, επαναπροσέγγιση της αγαύης και του μεσκάλ, ματιές στις παγκόσμιες τάσεις, ανατομία του φαινομένου aperitivo μέχρι και… speed date με τον Alfred Cointreau κρύβει το φετινό Athens Bar Show.

 

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε δύο πολύ δυνατές στιγμές, τη συνάντηση δέκα κορυφαίων Ελλήνων bartenders την Τετάρτη 6/11 (1.20 μ.μ.), στην αίθουσα σεμιναρίων, για τα αποκαλυπτήρια του O/Purist. Πρόκειται για ένα σύγχρονο τσίπουρο που δημιούργησαν όλοι μαζί, για να δείξουν σε όλον τον κόσμο τις δυνατότητες των ελληνικών spirits!

 

Επίσης την Τετάρτη (2.30 μ.μ.) το bar show τιμά τις γυναίκες του χώρου σε ένα event με συντονίστρια την Άντζελα Μαριδάκη από την Diageo και προσκεκλημένες πέντε σπουδαίες γυναίκες που ξεχώρισαν στην ανταγωνιστική βιομηχανία του ποτού και των μπαρ. Θα μάθουμε τις ιστορίες επιτυχίας της Πηνελόπης Κούρκαφα (διευθύντρια Mediterranean της Diageo), της Αρμελίνας Αντωναροπούλου (ιδιοκτήτρια «7 Jokers», «Don Juan Rodriquez»), της Anna Sebastian (bar manager), της Arina Nikolskaya (υπεύθυνη του Moscow Bar Show) και της Gabriela Moncada (agave ambassador).

 

 

Για πρώτη φορά στο σόου

 

Φέτος δημιουργείται ένα εντυπωσιακό stage αποκλειστικά αφιερωμένο στα ελληνικά αποστάγματα. Τσίπουρο, ούζο, μαστίχα και πολλά ακόμη ντόπια spirits θα έχουν την τιμητική τους και τον δικό τους χώρο, όπου θα τρέχουν συνέχεια γευσιγνωσίες και ειδικά events. Το Athens Bar Show υποστηρίζει το δυνατό κίνημα της τοπικότητας και μας καλεί να επανεξετάσουμε τα αναβαθμισμένα ελληνικά προϊόντα. Νέα προσθήκη είναι και το μαγαζί που θα λειτουργεί με σουβενίρ από το Bar Show, όπως μπλουζάκια με το logo και καπελάκια. Τέλος, σημειώστε ότι όλοι οι επισκέπτες θα φύγουν με δώρο το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

 

Athens Bar Show 2019 | 5-6/11 | Eίσ.: € 25 (προπώληση), € 30 (ταμείο).

 

©Πηγή: amna.gr

Loading