Σφοδρή πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στο Ιράκ αφήνει πίσω της τουλάχιστον 50 νεκρούς και τραυματίες. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε εμπορικό κέντρο της πόλης Κουτ, στην ανατολική Ιρακ. Σύμφωνα με τα επίσημα ιρακινά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται τον κυβερνήτη της επαρχίας Ουασίτ, Μοχάμεντ αλ-Μιγιάχι, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε περίπου 50, περιλαμβάνοντας τόσο τους νεκρούς όσο και τους τραυματίες.
Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες να καταστρέφουν κτήριο πέντε ορόφων στην Κούτ, ενώ οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τη φωτιά. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τριήμερο εθνικό πένθος και έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός 48 ωρών.
Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σούπερ μάρκετ και εστιατόριο, όπου οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να δειπνήσουν και να ψωνίσουν. Πυροσβέστες κατάφεραν να διασώσουν αρκετούς ανθρώπους και να σβήσουν τη φωτιά.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του AFP, το εμπορικό κέντρο στην Κούτ άνοιξε μόλις πέντε ημέρες πριν από την καταστροφική πυρκαγιά. Πρώτες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο του κτηρίου. Οι εικόνες από τα νοσοκομεία φανερώνουν την τραγικότητα της κατάστασης, με καμένα πτώματα να μεταφέρονται για αναγνώριση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr