Πολιτική κρίση λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις κατά του Μητσοτάκη

Πολιτική κρίση λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδράσεις κατά του Μητσοτάκη

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιέξοδα και πολιτικές αντιπαραθέσεις απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση. Στην κορύφωση της πολιτικής έντασης βρίσκεται η Ελλάδα, έπειτα από την υποβολή πρότασης από τη Νέα Δημοκρατία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που αφορά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης και προτείνουν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας δεν δείχνει ποινικές ευθύνες και προτείνει εξεταστική επιτροπή με ιστορικό από το 1998, έτος ίδρυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Νέα Αριστερά υπέβαλαν αίτημα για την ίδρυση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη. Ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάσος Γαϊτάνης, χαρακτήρισε την κατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ ως ντροπή και επεσήμανε ότι η διαφθορά αποτελεί εθνική πληγή.

Ακολούθως, ανέφερε την ανάγκη για διερεύνηση των αιτίων των ελέγχων που δεν έγιναν σωστά και διερωτήθηκε για την επάρκεια των υποδομών και του προσωπικού στον οργανισμό. Αντίστοιχες απόψεις εξέφρασε και η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χριστίνα Σταρακά, επισημαίνοντας την αδυναμία του πρωθυπουργού να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης, με τη Νέα Δημοκρατία να δέχεται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την πρότασή της περί εξεταστικής επιτροπής, η οποία θεωρείται ως μέθοδος αποφυγής ευθυνών. Η δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Μπάρκα αναδεικνύει τις ανησυχίες σχετικά με τον έλεγχο της κατάστασης και τη στήριξη των θεσμών από τη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play