Η συνέντευξη του Βλαδίμηρου Κυριακίδη αποκαλύπτει τη σημασία της τέχνης και του σαρκασμού στη ζωή μας. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην οποία αναλύει τον ρόλο της τέχνης στην πολιτική και τη ζωή μας. Η τέχνη έχει άλλες νόρμες και βλέπει τον κόσμο ανθρωποκεντρικά, σε αντίθεση με την πολιτική. Αν και η τέχνη θα μπορούσε να προσφέρει νέες προοπτικές, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει ποτέ να κυβερνήσει.
Ο ηθοποιός μοιράστηκε την προσωπική του φιλοσοφία για την ευτυχία, αναφέροντας ότι «ο άνθρωπος χρειάζεται πολύ λίγα για να είναι ευτυχής». Πρέπει να μάθεις να αγαπάς και να μένεις ερωτευμένος με αυτόν που αγαπάς ή αυτά που αγαπάς. Σημείωσε, επίσης, ότι η υποκριτική προσφέρει τη δυνατότητα να γυμνάζονται τα συναισθήματα και ότι η κάθε του παράσταση είναι σαν να είναι η τελευταία μέρα του στη σκηνή.
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, γνωστός για την ερμηνεία του σε έργα όπως «Ο θάνατος του εμποράκου» και «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τους σκηνοθέτες και τη δυναμική που αναπτύσσεται στη σκηνή. Αν και έχει αφοσιωθεί στη δουλειά του, ποτέ δεν θα υποδυθεί μόνο χαρακτήρες που μοιάζουν με τον ίδιο, καθώς πιστεύει ότι το κοινό θέλει να δει τους χαρακτήρες και όχι τους ίδιους τους ηθοποιούς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr