INTIME

Γαβρόγλου: «Έως τον Οκτώβριο η ανακοίνωση για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια»

Την πεποίθησή του, ότι το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν ανακοινωθεί έως τον ερχόμενο Οκτώβριο, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

propoli

«Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο ζήτημα. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι και πιστεύω ότι πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς θα προχωρήσουμε στις ανακοινώσεις», δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός.

Δε θα γίνουν αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο θέμα των μετεγγραφών των φοιτητών, διευκρινίζοντας ότι θα ισχύσει και η ρύθμιση για τις μετεγγραφές αδελφών.

Επίσης, προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό της πορείας υλοποίησης του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου και προανήγγειλε ότι την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργήσουν 923 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, από τα οποία τα 188 θα είναι νέα. Τα δωρεάν μεταπτυχιακά θα είναι 258 (47 περισσότερα από πέρσι) και εκείνα με δίδακτρα 665.

Όσον αφορά το πρόβλημα της ανομίας στα ΑΕΙ, ο υπουργός δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, με τις προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης.

Loading