Γ. Αδαμίδης: «Η ΔΕΗ ούτε καταρρέει, ούτε κλείνει»

«Η ΔΕΗ ούτε καταρρέει, ούτε κλείνει» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Flash Radio 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» με τους Σταύρο Οραήλογλου και Γιάννη Στρίκο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

propoli

«Η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, σαφώς και έχει προβλήματα, αλλά ούτε καταρρέει, ούτε κλείνει. Είναι εδώ για τα επόμενα 60-100 χρόνια όπως ήταν μέχρι τώρα για να κάνει αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αδαμίδης.

Και πρόσθεσε: «το γεγονός όμως ότι υπάρχουν προβλήματα δεν πρέπει να το ξεπερνάμε εύκολα, βρίσκεται ίσως στη δυσκολότερη θέση που έχει βρεθεί ποτέ η επιχείρηση στην ιστορία της, γιατί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την ημέρα που έγινε ανώνυμη η εταιρεία, οι κυβερνήσεις στην πατρίδα μας, χρησιμοποίησαν τη ΔΕΗ ως λάφυρο και έχοντας δημιουργήσει τέτοιες στρεβλώσεις στην αγορά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μετακυλεί κανένα κόστος στον καταναλωτή τουλάχιστον για τα τελευταία πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στα δικά της οικονομικά».

«Στη ΔΕΗ οφείλονται περισσότερα από τρια δισ. ευρώ»

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε επίσης πως «να μην ξεχνάμε ότι είναι μία εταιρεία που της οφείλουν οι Έλληνες καταναλωτές, κυρίως οι επιχειρήσεις και το ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από τρία δισ. ευρώ».

Ακούστε όλο το ηχητικό:

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Οι ενέργειες της Τουρκίας θα έχουν συνέπειες»

Loading