Στο Εφετείο η υπόθεση της δολοφονίας του Στάθη Σιργιανίδη

Στο Εφετείο αναβιώνει σήμερα (7/1) η δολοφονία, με 15 μαχαιριές, του 27χρονου Στάθη Σιργιανίδη, το 2014, στο Μενίδι.

propoli

Το νεαρό θύμα έχασε τη ζωή του μετά από λογομαχία που είχε με το δράστη, Γιάννη Ζεϊτινίδη, όταν του ζήτησε να σταματήσει να ενοχλεί την οικογένεια της κοπέλας του, Αγάπης, και ειδικά την αδερφή της, Αλεξάνδρα Τουρατζίδου.

Ο δράστης εκτίει πρωτόδικη ποινή ισοβίων, την οποία ευελπιστεί να «ρίξει» στο δικαστήριο του δεύτερου βαθμού…

Πώς έγινε το έγκλημα

Το θύμα είχε σχέση από το 2011 με την Αγάπη Τουρατζίδου, της οποίας η αδερφή, Αλεξάνδρα, ήταν ζευγάρι με τον Γιάννη Ζεϊτινίδη και είχαν αποκτήσει μαζί ένα παιδί.

Τον Οκτώβριο του 2014, η Αλεξάνδρα αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Γιάννη, παίρνοντας μαζί της την 8χρονη κόρη τους, καθώς εκείνος ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικές ουσίες. Εκείνος αρνούνταν να αποδεχτεί το χωρισμό και την ενοχλούσε συνεχώς, απειλώντας την μάλιστα κάποιες φορές, στην προσπάθειά του να την πείσει να γυρίσει πίσω.

Όταν, μάλιστα, η Αλεξάνδρα άλλαξε τηλέφωνο, εκείνος καλούσε την αδελφή της, αλλά και τους γονείς της.

Στις 26 Απριλίου του 2014, η Αγάπη, η Αλεξάνδρα, ο Στάθης κι ένας φίλος του είχαν βγει για ποτό στη Γλυφάδα, αλλά η παρέα «χάλασε» όταν ο Γιάννης Ζεϊτινίδης άρχισε να καλεί συνεχώς στο κινητό της Αγάπης. Οι δύο αδερφές επέστρεψαν σπίτι, αλλά το άτυχο θύμα αποφάσισε να πάει με το φίλο του στο Μενίδι, προκειμένου να ζητήσουν από τον Γιάννη να σταματήσει να ενοχλεί την οικογένεια.

Όταν έφτασαν, ο Στάθης βγήκε μόνος από το αυτοκίνητο και ο φίλος του έμεινε μέσα. Ακούστηκαν φωνές, έπεσαν μπουνιές και τελικά ο Στάθης δέχτηκε 15 μαχαιριές από κουζινομάχαιρο. Ο φίλος του έτρεξε και τον πήγε στο νοσοκομείο, όμως ήταν πια αργά.

Ο Γιάννης Ζεϊτινίδης παραδόθηκε στις αρχές δύο ημέρες αργότερα και ακόμη και σήμερα η οικογένεια καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές από εκείνον μέσα από τη φυλακή.

Loading