Ζάκυνθος: Πλιάτσικο σε μαγαζιά που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό (vd)

Αναστατωμένη είναι η Ζάκυνθος εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Παρασκευής και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

propoli

Ο σεισμός ήταν τόσο έντονος και έγινε αισθητός στη Σικελία και στην Καλαμβρία, στη νότια Ιταλία, όπου οι έντρομοι κάτοικοι έπαιρναν κατά δεκάδες την αστυνομία σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Μάλτα και την Αλβανία.

Οι κάτοικοι σχολίασαν ότι είχε μεγάλη διάρκεια.

Πλιάτσικο εν μέσω… αναστάτωσης

Δεν έφτανε που οι κάτοικοι της κοινωνίας ήταν αναστατωμένοι εξαιτίας του σεισμού, οι καταστηματάρχες έπρεπε να προσέχουν και τις περιουσίες τους, διότι όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία και έκαναν πλιάτσικο σε κατάστημα ένδυσης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:54 και είχε μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του βρισκόταν στον θαλάσσιο χώρο 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 280 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Νωρίτερα, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,8 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Από την ώρα που σημειώθηκε η κύρια σεισμική δόνηση (01:54), έχουν γίνει αισθητοί δεκάδες μετασεισμοί, αρκετά μεγάλης έντασης, γεγονός που συνεχίζει να ανησυχεί τους κατοίκους της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί κτίρια σε όλο το νησί.

Loading