Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο – Δείτε σε ποιες περιοχές

Του Αντώνη Τσολναρά
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ανέμων θα σημειωθεί από αύριο και μέχρι την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της χώρας, ωστόσο προς το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι και πάλι «καλοκαιρινός».

propoli

Όπως είπε στο «P» ο έμπειρος μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας, «από Αύριο Τρίτη και έως την Πέμπτη, περιμένουμε ενίσχυση των ανέμων στο κεντρικό και στο Ν. Αιγαίο, στην Στερεά Εύβοιας και ανατολικής Πελοποννήσου, έως και τα 7 μποφόρ».

Μικρή πτώση και βροχές από αύριο

Από αύριο επίσης αναμένουμε και μικρή πτώση με βροχές στα τοπικά του Αιγαίου, στην Εύβοια, στην αν. Στερεά, στα ορεινά της Πελοποννήσου, πιθανώς στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Καλοκαιρινός ο καιρός στο τέλος της εβδομάδας

Στα τέλη της εβδομάδας και πάλι θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας με τον καιρό να είναι σχεδόν καλοκαιρινός. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα κυμανθεί από 16-32 βαθμούς και το Σαββατοκύριακο έως 33-34, ενώ, στις νησιωτικές περιοχές θα κυμανθεί από 19-30 βαθμούς.

Σε Αττική-Θεσσαλονίκη

Στην Αττική από αύριο υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές βόρεια του Νομού, με το σκηνικό να συνεχίζεται έως και την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 32 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καλός καιρός θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 30 βαθμούς, ωστόσο, θα ενίσχυση σημειώνεται στους ανέμους, οι οποίοι θα φτάσουν έως και 4-5 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία πρόβλεψη του Μιχάλη Σιούτα:

Καλός, σε σχεδόν καλοκαιρινές συνθήκες, θα συνεχιστεί ο καιρός, σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα, από 10 έως 16 Σεπτεμβρίου.

Εξαίρεση τα ανατολικά και νότια και οι ορεινές ηπειρωτικές περιοχές όπου πιθανόν τις απογευματινές ώρες να σημειώνονται λίγες τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα μέσα της εβδομάδα θα ενισχυθούν αρκετά, από Βόρειες διευθύνσεις στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, τοπικά έως πολύ ισχυροί 6-7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική αλλαγή, θα κυμανθεί στα βόρεια τμήματα της χώρας από 17 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 18 έως 33 και στις νησιωτικές περιοχές από 21 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου, μάλιστα στα τέλη τα εβδομάδα θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

 

Δείτε επίσης: Αύριο το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς – «Είμαστε έτοιμοι»

Loading