Στις φλόγες η Ελλάδα – Μέτωπα σε πολλά σημεία

Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου η αποψινή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς σε όλη τη χώρα και  με επίκεντρο το λεκανοπέδιο Αττικής εκδηλώθηκαν μεγάλες πυρκαγιές σε αστικό και δασικό περιβάλλον.

propoli

Τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι πολλαπλά ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ακραίες καιρικές συνθήκες και κυρίως οι δυνατοί άνεμοι, που πνέουν κατά τόπους.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από χθες στα Γεράνεια Όρη στην Αττική.

Λίγο αργότερα νέο μέτωπο προστέθηκε στο χάρτη αυτή τη φορά σε δασική έκταση, στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς χθες το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Πανόραμα στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου του δήμου Ωρωπού.

Τρία τα μέτωπα στην Κόρινθο

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εκδηλώθηκαν 3 πυρκαγιές στον νομό Κορινθίας στις περιοχές Σουσάκι- Άγιοι Θεόδωροι, Ζεμενό δήμου Κιάτου και Ίσθμια του δήμου Λουτρακίου.

Σε εξέλιξη επίσης είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13.56 σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση Μετόχι Βρυσσών, στα Χανιά Κρήτης.

Δύο πυρκαγιές στη Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη από χθες το βράδυ είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Χλωμό Φθιώτιδας.’ Έχουν κινητοποιηθεί 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Επίσης, δασική πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Κοκκίνη Λάρυμνας στο δήμο Λοκρών Φθιώτιδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο.

Loading