INTIME

Στον εισαγγελέα για το Μάτι, Ψινάκης και Δούρου

Για σήμερα έχει λάβει προθεσμία για ανωμοτί κατάθεση ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης και για αύριο, 8 Νοεμβρίου η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

propoli

Είναι και οι δύο στον κατάλογο των 20 προσώπων που έχουν λάβει κλήσεις από τον εισαγγελέα που ερευνά τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των υπόπτων, εκτός από τη Ρένα Δούρου και τον Ηλία Ψινάκη, είναι ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς που έχει ήδη καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις (υπόμνημα), ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.

Από τις απαντήσεις τους και τα στοιχεία που θα προσκομίσουν, θα κριθεί και η τελική τους ποινική μεταχείριση, αν δηλαδή θα καταστούν κατηγορούμενοι με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους ή αν θα κριθεί πως δεν φέρουν ποινική ευθύνη για την τραγωδία.

Loading