Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Ενοχή του 58χρονου ζητά η εισαγγελέας

Ενοχή για τον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

propoli

Η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε ως εντελώς αναξιόπιστο τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, οτι δήθεν ένας γνωστός Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» του έδωσαν την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες… εκτός υπηρεσίας τη νεαρή εφοριακό.

Η εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε αξιόλογη τη Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της, η οποία αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο.

Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της, όπως χαρακτηριστικά είπε η εισαγγελέας.

Ήταν, τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, μια νέα κοπέλα που αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει, πήγαινε στο νεκροταφείο. «Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε τον κατηγορούμενο. Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές», ανέφερε.

Οι αντιφάσεις του πολλές, παρατήρησε αγορεύοντας η εισαγγελέας, αφήνοντας ανοχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξετα υπομνήματα με τα οποίαάλλαξε την αρχική του ομολογία.

Τα σημεία που επλήγη η Δωρα δεν ήταν τυχαία, κατά την εισαγγελέα. Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι.

Η εισαγγελέας έκλεισε την αγόρευσή της με μια αποστροφή για το γεγονός ότι κατηγορούμενος για τη δολοφονία είχε αποφυλακιστεί, χάρη στο νόμο, πριν όμως να είναι έτοιμος να επανενταχθεί:

«Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις – τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει».

Loading