Αυξήσεις στους πάγκους των λαϊκών αγορών φέρνει η υποχρεωτική χρήση POS

Δεύτερη μέρα εφαρμογής των POS σε λαϊκές αγορές, ταξί και ψιλικατζίδικα και ήδη καταναλωτές και επαγγελματίες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Με τη χρεωστική του κάρτα η ανέπαφη πληρωμή για λίγα φρούτα ολοκληρώθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα.

propoli

Δειλά – δειλά, έμποροι και καταναλωτές προσαρμόζονται στη νέα κατάσταση, όμως σε ελάχιστους πάγκους στις λαϊκές αγορές έχουν εμφανιστεί τα τερματικά των ηλεκτρικών συναλλαγών.

Δεύτερη μέρα εφαρμογής της υποχρεωτικής χρήσης pos, κάποιοι πωλητές ήδη προεξοφλούν ότι το κόστος της τραπεζικής προμήθειας θα βγει από την τσέπη του καταναλωτή.

Κάποιοι επιχειρηματίες που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν το pos πολύ πριν γίνει υποχρεωτικό, διαπιστώνουν, όπως λένε, ότι δεν εξυπηρετεί τις πολύ μικρού ύψους συναλλαγές.

Προβλήματα με τη σύνδεση του ίντερνετ σε απομακρυσμένα σημεία φοβούνται ότι θα έχουν οι οδηγοί ταξί. Παραδέχονται, πάντως, ότι οι επιβάτες τους ζητούν συχνά να πληρώσουν με κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τους επαγγελματίες που δεν θα προμηθευτούν το τερματικό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πρόστιμο είναι τσουχτερό καθώς αγγίζει τα 1500 ευρώ, έχουν όμως δύο μήνες περιθώριο προκειμένου να το εγκαταστήσουν και να το συνδέσουν στην ταμειακή τους μηχανή.

Δείτε επίσης: Με POS θα λειτουργούν λαϊκές αγορές, περίπτερα, ταξί – Τι αλλαγές ακολουθούν

Loading